Kvinne tiltalt etter bachelor-juks

I dag står den 34 år gamle kvinnen tiltalt i Oslo tingrett for å ha forsøkt å jukse til seg en bachelorgrad.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Arbeidsliv

En 34 år gammel kvinne står i dag tiltalt i Oslo tingrett for å ha forsøkt å jukse til seg en bachelorgrad, skriver Dagens Næringsliv. Kvinner innrømmer at utdannelsen aldri ble tatt.For snart to år siden søkte Kvinnen utdanningsorganet Nokut om å få godkjent høyere utdannelse. Ifølge forklaringen var utdanningen som tilsvarte en bachelorgrad med spesialisering innen it og systemutvikling tatt i USA ved Belford University i Texas. Det viste seg å være en bløff, skriver avisen videre.Strafferammen for paragraf 166 første ledd, som gjelder falsk forklaring til offentlig myndighet, er på inntil to års fengsel.

Nyheter
Næringsliv