Derfor tjener kollegene dine mer enn DEG

Fersk undersøkelse viser at lønnen du får, samsvarer med utseende ditt. Tjener du mer eller mindre enn dine kolleger?

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Ifølge en undersøeksle gjort av Daniel Hamermesh och Jeff Biddle, publisert i Journal of Labor Economics, kan et fordelaktigt utseende faktiskt lede til mer penger på bok, skriver Career Builder.Attraktive mennesker har cirka en fem prosent høyere timelønn enn medarbeidere med et gennomsnittlig utseende, som igjen har cirka ni prosent høyere timelønn en ansatte som er mindre heldige med utseende.Ifølge Career Builder innebærer dette at om personen med et gennomsnittlig utseende tjener 40 000 dollar, skulle de mest attraktive kollegene tjene 42 000 dollar. De minst attraktive kollegene har da en lønn på 36 400 dollar.