Hydro sier opp ansatte

Hydro kutter bemanningen ved bildelproduksjonen på Raufoss. Årsaken er lavere etterspørsel etter biler i Europa.

Denne uken sendte Hydro ut et varsel til de ansatte ved selskapets bildelproduksjon på Raufoss om bemanningskutt i andre halvår.- Utsiktene til å levere færre støtfangere enn planlagt i andre halvår og i 2009 kommer på toppen av en omfattende snuoperasjon for Hydros bildelvirksomhet. Vi er derfor nødt til å redusere bemanningen, uttaler direktør Olaf Wigstøl i en pressemelding fredag.Raufoss er Hydros største bildelfabrikk, og produserer deler for Audi, BMW, DamilerChrysler, Ford, Toyota og Volvo.Selskapet anslår at produksjonen vil bli kuttet med 15 prosent. Hvor mange av de 500 ansatte ved fabrikken som blir permittert eller oppsagt er ikke klart. (©NTB)