TV 2-folk kan miste jobben

Ansatte i TV2 kan stå i fare for å miste jobben etter at kanalen tapte kampen om å sende norsk fotball.

Klubbleder i Klubb 2, Finn-Ove Hågensen, frykter at særlig korttidsansatte i TV 2 kan miste jobben som følge av at tv-kanalen nå har mistet flere av fotballrettighetene den har hatt siden 2005:- Mange av journalistene som jobber med fotball hos oss er ikke fast ansatt, men går på treårskontrakter. For disse er det som nå skjer problematisk fordi det ganske sikkert vil bety at det ikke er jobber til alle, sier Hågensen til NTB.Klubblederen sier treårskontraktene er uheldige, ikke minst fordi de fører til at journalistene får en usikker arbeidssituasjon.- Jeg mener Arbeidstilsynet bør vurdere hvor lovlig det er å hyre inn folk gjentatte ganger på slike kontrakter, sier han.Fast ansatteHågensen understreker at han ikke har sett TV 2s nye fotballavtale og at han derfor ikke kan si noe sikkert om hva den vil føre til for de ansatte.- Jeg vil ta en prat med konsernsjef Alf Hildrum for å avklare hva denne avtalen innebærer, sier han.Hågensen tror imidlertid ikke at det blir nedskjæringer i staben av fast ansatte.- De faste ble ansatt før TV 2 kjøpte fotballrettighetene i 2005, og vi skal jo sende annen fotball og annen sport, så det blir jo litt å gjøre, sier klubblederen.Informasjonssjef Marianne Røiseland i TV 2 sier det er altfor tidlig å begynne å telle hoder og ansatte:- Alle bitene i dette puslespillet er ikke på plass ennå. Å begynne å telle arbeidsplasser nå blir å begynne i feil ende.Informasjonssjefen minner om at TV 2 fortsatt vil være en fotballkanal med landskamper, mandagskampen på Zebra og oppsummeringen søndag. (©NTB)