Norsk Tjenestemannslags leder Turid Lilleheie sa tirsdag at Flåthen har vært overraskende taus om likelønn, og hun etterlyste LOs støtte til forslaget fra Likelønnskommisjonen om å etablere en likelønnspott på 3 milliarder kroner.Flåthen vil ikke ta offentlig stilling til dette forslaget så lenge LO drøfter saken internt.- Vi skal ha en bred behandling i sekretariatet før vi avgjør dette. Jeg avviser ingenting, men vi må enes om noe som er gjennomførbart. Og vi må finne fram til et felles ståsted, for da står vi sterkere i debatten framover, sier Flåthen til Dagsavisen.Han mener det er mange andre virkemidler som sammen kan bidra til likelønn. En løsning vil være å gå til kamp mot den utstrakte bruken av deltidsstillinger og vikariater i bransjer som service, handel og kontor, helse, hotell og restaurant, mener LO-lederen.- Deltid er en vesentlig årsak til lønnsforskjeller. Det brukes særlig i kvinnedominerte bransjer. En slik praksis ville vært utenkelig i industrien, der det er flest menn, sier Flåthen.. (©NTB)