Studentorganisasjonenefor studentenes økonomiske situasjon etter at viser kraftig vekst i leieprisene, særlig for mindre boliger.Og nå går studentorganisasjonene til aksjon.25. august, dagen før regjeringens siste og avgjørende budsjettkonferanse vil Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL), med støtte fra regjeringens ungdomspartier, markere sitt krav om bygging av flere studentboliger ved å dekke regjeringskvartalet med telt.Statsråd Tora Aasland vil ta pause fra konferansen og mottar en hammer fra studentorganisasjonene. Hun vil også holde en appell.- Vi krever at regjeringen holder Soria Moria-løftet sitt om bygging av 1.000 nye studentboliger i året. Med denne markeringen håper vi at statsråd Aasland samler nok styrke til å hamre dette inn på statsbudsjettet for 2009, sier Ingvild Reymert og Øistein Svelle, ledere i hhv. NSU og StL ifølge en pressemelding.