I dag offentliggjorde Statistisk sentralbyrå (SSB) Leiemarkedsundersøkelsen for andre kvartal 2008. Denne viser en kraftig vekst i leiemarkedsprisene.- Mange studenter har nå måtte finne seg dyrere leiligheter enn hva de har råd til og vil slite med månedsleia ut over hele året. Jeg frykter at de høye leieprisene vil skremme folk fra å studere, sier Ingvild Reymert, ifølge en pressemelding.Undersøkelsen fra SSB viser at gjennomsnittsprisen for en toromsleilighet er 4600 kroner i måneden, tilsvarende i 2007 var 4418 kroner.- Vi er svært bekymret for studentene. I dag bruker vi allerede over halvparten av studiefinansieringen på husleien og nå blir det enda trangere å være student, sier Reymert.NSU frykter at det kan bli budrunder og at prisen ytterligere går opp, da er det studentene som blir taperne. I Soria Moria har Regjeringen lovet å bygge 1000 - 1200 nye studentboliger i året.- Vi ber bare regjeringen om å holde det de har lovet oss og bygger 1000 nye boliger i året, avslutter Reymert, ifølge meldingen.