Høsten er tiden for å vurdere faglig påfyll. Oppstart på de fleste etter- og videreutdanningsprogrammene ved Handelshøyskolen BI er september og oktober, med rullerende opptak frem til studiestart. Tenker du på en Executive MBA, har du enda litt tid, oppstarten er i januar.- Programmet blir stadig mer populært, og kandidatene kan regne med en kraftig lønnsvekst. Gjennomsnittlig lønnsvekst for siste klasse som graduerte er på over 200 000 kr, sier Kristin Ølberg, studiesjef for MBA-studiene ved BI, i en pressemelding.Executive MBA er en av de mest krevende lederutdanningene man kan ta.- Programmet passer for dem som ønsker mer ansvar i jobben, gjerne lederposisjoner. Man får et helhetsperspektiv på ledelse, og blir godt rustet til å ta beslutninger, sier Ølberg.Kandidatene går ikke bare opp i lønn. De blir også mer fornøyde på arbeidsplassen, ifølge Ølberg.- Faglig påfyll gir økt selvtillit og mestringsfølelse, noe som gjør deg tryggere i jobben.Ølberg forteller at forskjellen på EMBA og MBA er at de går henholdsvis på deltid og heltid. I tillegg har ofte EMBA-kandidatene enda mer arbeidserfaring.- Begge er erfaringsbaserte videreutdanninger hvor arbeidserfaring er et krav, forklarer hun.