Bør du be sjefen om høyere lønn nå?

Mener du det er på tide med lønnsøkning? 2009 vil bli annerledes enn i fjor. Daglig leder i Karrieresenteret forteller HegnarOnline hva du bør gjøre.

Foto: iStockphoto

Nytt år nye muligheter, men med finanskrisen og nedgangen som startet i 2008, vil 2009 ifølge Karrieresenteret bli annerledes enn i fjor når det gjelder arbeidsliv.- Vi ser dessverre at flere og flere bedrifter går konkurs, og flere mister jobbene sine enn hva som har vært tilfelle senere år. Ifølge Brønnøysundregisteret hadde siste kvartal 2008 den største økningen i antall konkurser, og totalt for 2008 var det angivelig en økning i konkurser på 27 prosent, sier daglig leder i Karrieresenteret, Heidi J. Gaupset til HegnarOnline.Generelt sett kan det ifølge Gaupset være vanskeligere forhold for reforhandling til høyere lønn i slike finanskrise-tider.- Også dette er selvsagt avhengig av bransjen en er i. I tillegg er det avgjørende hvor avhengig bedriften er av nettopp din kompetanse og tilgang på tilsvarende kompetanse. Normalt er det naturlig å være mer moderat i forhold til krav om høyere lønn når samfunnet preges av finanskrise, noe som påvirker mange norske bedrifter. Er din bedrift påvirket av dette, anbefales det ikke å ta initiativ til lønnsøkning inntil videre. Dette bør selvsagt stå i forhold til bedriftens forbruk generelt, sier hun.- Alle i bedriften har interesse av å være måteholden i slike tider. For å sette det litt på spissen er det bedre å ha jobb enn å ha litt høyere lønn en kort periode, avslutter Gaupset til HegnarOnline