Eiendomsmegler utvider midt i finanskrisen

Ikke alle eiendomsmeglere må kutte og legge ned. - Vi åpner nytt kontor i mars. I enkelte bydeler i Oslo begynner det å bli tynt med meglere nå, sier Henrik Selvaag til HegnarOnline.

Illustrasjon, leiligheter. Foto: iStockphoto

Mens andre eiendomsmeglere avvikler og legger ned over en lav sko, går Selvaag stikk motsatt vei. Nå har meglerhuset besluttet å utvide virksomheten med et nytt kontor på Oslo øst. Åpningen er planlagt til mars måned.Fra før har Selvaag et kontor med fem meglere på Tjuvholmen, som ble etablert i desember 2007.- Flere har stengt nedHvor på østkanten skal dere åpne?- I nye lokaler på Løren Torg. Etter at flere har stengt ned, begynner det å bli tynt med meglere der oppe nå. I tillegg er vi jo allerede litt inne i området, i og med at Selvaag har et stort prosjekt der oppe. Av 2.000 planlagte boliger er ca. 600 bygget nå, sier daglig leder Henrik Selvaag i Meglerhuset Selvaag til HegnarOnline.Selges det noe på Løren nå?- Det selges noe, selv om fjoråret var tungt - som for alle andre. Men det har jo allerede blitt et stort bruktmarked der også, fortsetter Selvaag.- Relativt greit å få tak i folkDet er vel ikke så vanskelig å få tak i meglere heller?- Det går relativt greit. Avdelingslederen er på plass, og vi har i øyeblikket 3-4 meglere som vi vurderer. Vi har ikke gått ut i markedet med dette, men tar kanskje en runde til uken. Vi tar sikte på å ansette fire meglere på det nye kontoret, sier Selvaag videre til HegnarOnline.Har dere ytterligere ekspansjonsplaner?- Ikke i første omgang. Vi har hatt planer om ett kontor i vest og ett i øst, selv om dette siste kommer litt fortere enn planlagt. Samtidig er det et poeng ikke å ha for mange kontorer, forklarer den daglige lederen.Ikke dødt i desember Selvaags Tjuvholmen-kontor kan også røpe at det har lagt bak seg et meget godt åpningsår, det vanskelige markedet tatt i betraktning.- Selv ikke i desember var det dødt. Faktisk var det vår beste måned i 4. kvartal, med 15-16 solgte eiendommer i Oslo - over hele spekteret, sier Selvaag.Hvor godt ble fjoråret?- Det blir gode plusstall, avslutter meglerhusets sjef overfor HegnarOnline.