FNs generalsekretær har kunngjort at han vil utnevne generalmajor Robert Mood (50) til stillingen som sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten (UNTSO), opplyser Forsvarsdepartementet.UNTSO (United Nations Truce Supervision Organization) har blant annet ansvaret for å overvåke våpenhvileavtalene i regionen.- Vi har lansert generalmajor Robert Mood fordi han er en av de aller dyktigste og mest erfarne generalene vi har. Mood har en bred og relevant nasjonal og internasjonal bakgrunn, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).- Norge har gjennom mange år hatt en sentral rolle i Midtøsten. Regjeringen har også lagt stor vekt på å øke Norges deltakelse i FN-ledede operasjoner. Derfor er det viktig for Norge å ha slike posisjoner som dette, sier forsvarsministeren.Robert Mood overtar ledelsen av et observatørkorps som har sin opprinnelse i 1948. Observatørenes rolle ble aktualisert under krigene i 1956, 1967 og 1973. (©NTB)