Ledighetstall forundrer

Handelsbanken Capital Markets utelukker ikke feil i dagens tall for arbeidsledigheten.

Makroøkonom Shakeb Syed, Handelsbanken.

AKU-tallene for oktober viste en ledighet på 71.000 personer, tilsvarende en ledighetsrate på 2,7 prosent. Dette var en økning fra oppreviderte 2,6 prosent i september.Handelsbanken Capital Markets mener tallene var som forventet, men lar seg forundre av detaljene: Sysselsettingen er uendret, mens arbeidsstyrken vokser.- Vi hadde forventet et fall i begge disse størrelsene: arbeidsstyrken som følge av færre utenlandske arbeidere i et arbeidsmarked som nedkjøles. Når dette er sagt, tror vi fortsatt begge størrelsene vil peke nedover - og sistnevnte mer enn førstnevnte, slik at ledighetsraten vil stige ytterligere, skriver makroøkonom Shakeb Syed i en kommentar.Handelsbanken utelukker ikke muligheten for en målefeil i AKU-tallene i oktober.