Marks & Spencer sier opp 1.000

Den britiske supermarkedkjeden Marks & Spencer vil si opp 1000 av sine ansatte i Storbritannia.

Foto: iStockphoto

Den britiske supermarkedkjeden Marks & Spencer vil si opp 1.000 av sine ansatte i Storbritannia. Kjeden må nedbemanne etter en skuffende julehandel, skriver The Times.Oppsigelsesplanen ble kjent tirsdag, samme dag som Woolworths-kjeden gjorde seg klar til å stenge dørene ved sine siste 200 butikker for godt. Woolworths og Marks & Spencer har vært faste innslag i shoppingverdenen så lenge britene kan huske.Marks & Spencer sliter med en gjeld på tre millioner pund eller 31 milliarder kroner. Konsernets økonomiske situasjon har forverret seg etter at fjorårets julehandel falt med anslagsvis 8,5 prosent i forhold til 2007.Også Debenhams-kjeden, som selger klær, sko og toalettartikler, måtte registrere en klar nedgang i julehandelen. Men Debenhams kunne tirsdag likevel melde om en oppgang på 0,6 prosent i omsetningen, takket være det talsmenn kalte «god taktisk markedsføring».Butikksektoren sliter i likhet med andre deler av den britiske økonomien tungt, og stadig flere bedrifter varsler oppsigelser. Ledigheten stiger raskt, og både næringsliv og fagbevegelse krever at sentralbanken setter renten ytterligere ned fra dagens 2 prosent. (©NTB)