Norwegian-sjefen åpner for å kutte egen lønn

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har sans for regjeringens krav om at ledere i bedrifter som får krisestøtte fra staten, unngår fete lønninger.

Foto: Scanpix

- Det er veldig forståelig hvis regjeringen vil kreve at bedrifter som får hjelp, kutter i lederlønningene. Ledere bør ikke ha mye høyere lønn enn andre ansatte. Så viktige er de ikke, sier Kjos til VG.Norwegian-sjefen som hadde en skattbar inntekt på 700.000 kroner og en formue på 465 millioner i 2007, sier seg villig til lønnskutt dersom det skulle knipe for selskapet.- Selvfølgelig. Jeg ville bedt ledergruppen om å gjøre det samme, sier han.Kjos får støtte fra andre næringslivsledere VG har snakket med, blant dem Eivind Reiten i Hydro.- Ser vi på 2009 og 2010 kan vi ikke vente oss at vi som ledere skal få mer i vår egen pose, snarere det motsatte, sier han.DnB NOR-sjef Rune Bjerke og Statoil-sjef Helge Lund vil for egen del ikke svare på om det er aktuelt med kutt i egen lønn, mens kaffekonge og tidligere Høyre-ordfører Herman Friele kaller kravet idiotisk.- Dersom en bedrift går dårlig, er man helt avhengig av en person som vil endre dette og får betalt deretter, sier han. (©NTB)