StatoilHydro bestrider sluttpakke-kostnader

StatoilHydro mener det er feil å anslå at prislappen for sluttpakkene vil ende på 3,5 milliarder kroner ekstra.

StatoilHydros konsernsjef Helge Lund - Foto: Scanpix

Stavanger Aftenblad skrev nyttårsaften at tidligpensjoneringen i StatoilHydro ifølge 2007-regnskapet kostet 8,6 milliarder kroner. Denne første runden av nedbemanningen i det fusjonerte selskapet medførte at 1.470 ansatte, eller 85 prosent, mottok gullpakker.Men StatoilHydros informasjonssjef Ola Morten Aanestad mener tallet også inkluderer utgiftene til pakketilbudet som de offshoreansatte nå har fått. Dermed er avisens anslag om at den neste runden med gullpakker vil koste ytterligere 3,5 milliarder kroner, feil, mener han.- Utgifter til tidligpensjonsordningen ble i årsregnskapet for 2007 anslått til 8,6 milliarder kroner. Dette omfattet hele integrasjonen, både den fasen som ble avsluttet i 2007, og den fasen som pågår nå. I avisens artikkel fremstilles det som om den pågående integrasjonsfasen fører til utgifter utover de avsetninger som ble gjort i 2007. Det er ikke riktig, sier Aanestad til Stavanger Aftenblads nettutgave.Han kan imidlertid ikke svare på hvor mye den første runden med gullpakker, som 1.470 ansatte takket ja til, har kostet. Selskapet har dessuten ikke spesifisert hva runde to vil koste, opplyser Aanestad.I kjølvannet av fusjonen mellom Statoil og Hydro ble det sagt at omkring 2.000 ansatte over 58 år ville bli overflødige. Dersom 600 nå takker ja til den siste gullpakken, betyr det at konsernet med de to rundene har nådd målet. (©NTB)