Frykter dramatisk arbeidsløshet

Verdensøkonomiens situasjon er ekstremt bekymringsfull, mener sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF).

Foto: iStockphoto
Arbeidsliv

- Situasjonen er rett og slett forferdelig. Det er det største tilbakeslaget på over 50 år, sa IMF-sjef Dominique Strauss-Khan på en konferanse i Genève mandag. Ifølge IMFs prognoser kommer verdensøkonomien til å krympe med mellom 0,5 og 1 prosent i år.Etter hvert som krisen sprer seg til utviklingsland, kan konsekvensene bli svært alvorlige, fremholder Strauss-Khan. Millioner av mennesker som de siste årene har opplevd velstandsutvikling, kan bli presset tilbake til fattigdom.- Alt dette vil ha en dramatisk effekt på arbeidsløsheten, og for mange land kan det danne grunnlag for sosial uro, være en trussel mot demokratiet og i enkelte tilfeller føre til krig. Det må ikke tillates at denne krisen blir et ødeland av arbeidsløshet, sa Strauss-Khan på konferansen i regi av FNs arbeidsorganisasjon (ILO).I januar spådde ILO at krisen vil kunne koste opptil 50 millioner arbeidsplasser innen slutten av året.

Nyheter
Næringsliv