Frykter ledighet på over fem prosent

- Arbeidsledigheten kan bli verre enn på 20 år, sier First-økonom Harald Magnus Andreassen.

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities - Foto: First
Arbeidsliv

På Næringslivsdagene på Handelshyskolen BI onsdag ga sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities klar beskjed om at arbeidsledigheten skal opp og at ingen bransjer vil bli forskånet, melder e24.- Bedriftene ansatte nye folk lenger enn de burde ha gjort. Nå må de kutte, mye. Det er for mange ansatte og for høye lønnskostnader, det kan vi ikke leve med og arbeidsledigheten kan bli verre enn på 20 år, sa AndreassenPå nettstedets spørsmål om hvor stor arbeidsledigheten vil bli, svarer økonomen følgende:- Jeg håper ikke det blir mer enn fem prosent, men det kan absolutt bli det. Bedriftene har et enormt behov for å redusere ansatte og kostnader, sier han, som spesifiserer at det fortsatt vil være muligheter for gode jobber, men at nyutdannede ikke lenger må tro at de kan «trekke gullkortet».Ifølge e24 mener Andreassen det ikke bare er bygg- og anleggsbransjen og industrien som vil merke en nedgang i sysselsettingen. Det vil gå utover mange flere sektorer, ifølge økonomen.

Nyheter
Næringsliv