<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går fra lege til lege til de får lov å jobbe

Mange offshorearbeidere går videre til neste lege dersom de nektes helseattest. Nå kan fastlegene miste muligheten til å skrive ut helseattester til oljefolk.

Publisert 19. mars 2009 kl. 05.48
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 15.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
Foto: Scanpix

Mange offshorearbeidere går videre til neste lege dersom de nektes helseattest. Nå kan fastlegene miste muligheten til å skrive ut helseattester til oljefolk.Ikke alle offshorearbeidere gir opp når bedriftslegen sier at de ikke har helse god nok for å jobbe offshore. En del oppsøker fastlegen sin og klarer på den måten likevel å skaffe helsesertifikatet de må ha for å jobbe offshore.- Det hender pasienter forlater kontoret og sier de vil gå til en annen lege når vi ikke vil gi dem helseattest, sier spesialist i allmennmedisin og sjømannslege Paal Norheim til Stavanger Aftenblad.- Det er unikt i Norge at alle allmennleger kan skrive ut denne attesten. Dette synes vi er så uheldig at vi har prøvd å gjøre noe med det i lang tid, sier Morten Hellang, assisterende fylkeslege i Rogaland.Nå har Helsedirektoratet bedt Fylkesmannen i Rogaland bistå i arbeidet med ny forskrift.Ifølge Stavanger Aftenblad vurderes det om allmennleger skal fratas mulighetene til å utstede helsesertifikat for å minske mulighetene for juks. Fylkesmannen ønsker å innføre et krav om eget kurs tilpasset leger som skal utstede helsesertifikat.