Her er Årets Geek

- Det å være geek er ikke så dumt. Jeg bruker teknologi i alt jeg gjør, sier Vegard Skjefstad.

Arbeidsliv

I dag ble Vegard Skjefstad fra Skjetten kåret til "Årets Geek". For andre år på rad gjør Microsoft, denne gangen sammen med ITavisen, stas på de skjulte teknologiheltene som holder datasystemer og teknologimaskineriet levende for oss andre.Frem mot kåringen har bransjen nominert en rekke aktuelle personer. Juryens begrunnelse for at nettopp Vegard Skjefstad ble årets vinner er hans brennende engasjement for å inspirere andre gjennom teknologi. Siden 1992 har han vært en av hovedarrangørene og pådriverne bak "The Gathering", som hvert år samler tusenvis av unge og gamle dataentusiaster i Vikingskipet på Hamar.Vegard, som i dag jobber i Jernbaneverket, utviklet sitt første mattelæringsprogram som 9-åring, og reparerte datamaskiner kort tid etter det. Han har hacket og plukket fra hverandre alt fra Amigaer til egenutviklede Xboxer spesiallaget for mediavisning.- Det å være geek er ikke så dumt. Jeg bruker teknologi i alt jeg gjør på jobb og privat og utvikler gjerne mine egne spesialløsninger hvis jeg ikke finner noe som passer mine behov. Det handler egentlig om å skyve litt på grensene og se hva man kan få til med teknologi, sier Skjefstad.

Nyheter
Næringsliv