- Likelønn må ikke bli en "flopp"

Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lisbeth Normann, advarer regjeringen mot å gjøre likelønnssaken til en "flopp" i valgkampen.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

- SV-leder Kristin Halvorsen forsikret SVs landsmøte om at likelønn blir partiets valgkampsak. Vi frykter nå at likelønn forblir nettopp det; en valgkampsak uten at den følges opp med handling, sier forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lisbeth Normann, ifølge en pressemelding.Hun peker på at SV og Senterpartiet i regjering har hatt flere sjanser til å gjøre noe med dette spørsmålet.- Kristin Halvorsen har unnskyldt seg med at SV ikke har dekning for likelønn i i Soria Moria-erklæringen. Dette stemmer ikke. I Soria Moria står det svart på hvitt: "I arbeidslivet vil vi sikre lik lønn for arbeid av lik verdi". Regjeringen har dermed hatt både Soria Moria-erklæringen og sin egen nedsatte Likelønnskommisjon å støtte seg på, påpeker Normann.Hun mener at regjeringen nå må benytte sjansen den har i revidert nasjonalbudsjett for å sluttføre det de har begynt på.- Det er utrolig at en rødgrønn regjering som har likestillingsfanen høyt hevet overlater til KrF å seile frem som det partiet som dytter regjeringen i å forplikte seg i likelønnsspørsmålet. Det fikk vi blant annet eksempel på i Stortingets spørretime i der May-Helen Molvær Grimstad var tydeligere enn likestillingsministeren i dette spørsmålet. Nå forventer vi at handling følger ord, sier Normann.

Nyheter
Næringsliv