Sier nei til heldagsskolen

- Vi ønsker ikke at staten og det offentlige skal ta mer av barna, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Senterpartiet går imot regjeringskollegaene og sier det ikke er aktuelt å støtte heldagsskolen, som har blitt et prestisjeprosjektet for SV og Arbeiderpartiet.- Vi ønsker ikke at staten og det offentlige skal ta mer av barna, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete til NRK.Partiet vil dermed gå imot utvidet skoledag på landsmøtet til helgen.Kunnskapsminister og nestleder i SV, Bård Vegar Solhjell, vil bruke mellom 6 og 8 milliarder kroner på en oppvekstreform med lengre skoledager og obligatorisk, gratis skolefritidsordning.Navarsete vil heller bruke reformmilliardene på lærerne og sikre dem bedre utdanning og en mer overkommelig elevgruppe.- Og så er det selvsagt også et spørsmål om likelønn og lønnsvilkår, som skal bidra til å gjøre det attraktivt å være lærer, sier Navarsete.Men blir det fortsatt rødgrønn regjering til høsten, er Navarsete villig til å forhandle. SV sier derimot at de ikke har mye å gi.- Jeg tenker at jeg får rett til slutt, sier Solhjell. (©NTB)

Nyheter
Politikk