Togledere frykter krise

Toglederne i Oslo mener de er utsatt for stort arbeidspress, og frykter krise og togkaos til sommeren.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

- Situasjonen er kritisk. Det er et fryktelig arbeidspress, og vi er avhengig av at toglederne jobber overtid slik at kolleger kan ta ferie, sier leder Roger Venner i Norsk toglederforening til VG.Tirsdag denne uken var det møte mellom de tillitsvalgte, toglederne og ledelsen i Jernbaneverket. Men partene kom ikke til enighet om løsninger på bemanningskrisen ved togledersentralen på Oslo Sentralstasjon.De tillitsvalgte og toglederforeningen har i lengre tid prøvd å få godtatt forslag til alternative arbeidstidsordninger for å lette på arbeidspresset og for å styrke rekrutteringen til yrket.- Uansett hvilke forslag som spilles inn, er det ikke aktuelt. Det skaper frustrasjon, sier Venner.Informasjonssjef Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket sier de tar kritikken på alvor, og håper å innfri togledernes krav.- Vi kan ikke leve med at de skal jobbe overtid hele tiden, sier Skarpen. (©NTB)

Nyheter
Politikk