Toppmeglere rømmer Pareto

Fem Pareto-ansatte går til konkurrent. - Vi har vært på jakt etter de beste folkene. De har vi fått nå, sier mannen som har kapret dem.

Peter M. Anker i R.S. Platou - Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Fem ansatte går fra Pareto Securities til Platou. Ifølge Finansavisen er det Magnus Halvorsen, Simen Flaaten, Preben Sohlberg, Erik Helberg og Christian Haukenes. Dessuten blir. Per-Robert Jacobsen, som høsten 2006 måtte gå fra Pareto etter innsidemistanker, med til Platou.- Det er faktisk det vanskelige markedet som nå gir oss muligheter til å satse litt. Vi har hatt følere ute i markedet og vi har vært på jakt etter de beste folkene. De har vi fått nå, sier Platou-sjef Peter M. Anker til avisen.- Hvor mye har dere betalt for å få tak i fem partnere fra Norges desidert mest lønnsomme meglerhus?- De får en eierandel på 20 prosent hos oss og det er vesentlig mer enn de hadde hos Pareto. I tillegg har vi betalt dem en form for overgangssum, som kompensasjon for bonusen de mister hos Pareto. Dessuten kan vi tilby dem et internasjonalt kontaktnett som alle synes er svært spennende, sier Anker.- Dette er dyktige medarbeidere, men vi har heldigvis gode ansatte i Pareto Securities som kan fylle disse plassene, skriver Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge i en mail til Finansavisen.

Nyheter
Børs