BI blir mer internasjonal

- Økningen er helt i tråd med den internasjonale satsingen til BI, sier rektor Tom Colbjørnsen.

BIs rektor, Tom Colbjørnsen - Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Handelshøyskolen BI merker en sterk økning i interessen fra utenlandske studenter, går det frem av en pressemelding. Både bachelor og masterstudiene opplever en markant økning på henholdsvis 21 og 33 prosent.- Det er gledelig at vi også ser en solid økning blant utenlandske søkere både på bachelor og masterstudiene. Dette viser at Handelshøyskolen BI også er attraktive utenfor landets grenser, sier Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI, ifølge meldingen.Attraktive studieprogrammerPå masternivå er det særlig programmer som politisk økonomi (125 prosent), sivil økonomi (106 prosent) og innovasjon og entreprenørskap (73 prosent) som tiltrekker seg de utenlandske gradsstudentene. Samtidig oppnår Business Administration (BBA), på bachelornivå, en framgang på hele 35 prosent. Dette er det eneste bachelorprogrammet som foregår fullstendig på engelsk.Gode samarbeidsavtalerForuten nabolandet Sverige er det særlig studenter fra Kina som i større grad har søkt seg til BIs studier i 2009.- Vi har inngått en strategisk allianse og samarbeidsavtale med blant annet Fudan University for å gjøre det mer attraktivt for kinesiske studenter å studere ved BI i Norge. Økningen blant utenlandske søkere er således helt i tråd med den internasjonale satsingen til BI. Internasjonalisering blir stadig viktigere for BI i vårt arbeid for å sikre kvalifiserte kandidater til samfunns- og næringsliv, sier Colbjørnsen.

Nyheter
Personlig økonomi