BI i førersetet for statens rektorutdanning

- Det er gledelig at BI er blitt valgt til å bidra med høyere lederkompetanse for rektorer i Norge, sier divisjonsdirektør for BI Bedriftsprogrammer.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Handelshøyskolen BI er én av tre utdanningsinstitusjoner som Utdanningsdirektoratet har valgt til å styrke lederkompetansen i skolen, går det frem av en melding.Rektorer vil få tilbud om et skreddersydd utdanningsopplegg på 30 studiepoeng.- Det er gledelig at BI er blitt valgt til å bidra med høyere lederkompetanse for rektorer i Norge. Vi har både lang erfaring, god kompetanse samt et godt fagmiljø på dette området, forteller divisjonsdirektør for BI Bedriftsprogrammer Kristian Bogen.Professor Johan From er fagansvarlig for gjennomføringen av studiet ved BI.- Handelshøyskolen BI skal blant annet dekke emner knyttet til skoleutvikling, endringsledelse, eierstyring, jus og økonomi. I tillegg vil vi i masterutdanningen samarbeide med svært spennende nasjonale og internasjonale akademiske partnere, deriblant Stockholm Universitet, Uppsala Universitet og NTNU, sier From.- Vi planlegger en masterklasse med oppstart i Oslo fra høsten av. BI er innstilt på å gjøre dette til et nasjonalt satsingsområde. Vi er allerede i dag på vei til å bli landsdekkende noe som betyr at studiet vil kunne gjennomføres ved BIs regionale studiesteder, forteller direktør Morten Fjeldstad ved BI Bedriftsprogrammer.Handelshøyskolen BI har levert et slik studium siden 2002 for Oslo, Bærum, Nedre Romerike, Fredrikstad og Asker. I tillegg gjennomføres utdanningen for Troms- og Rogaland fylkeskommuner.Lederutdanningsprogrammet vil gjennomføres for nyansatte rektorer og rektorer som mangler slik utdanning.Tre miljøer ble funnet kvalifiserte:Handelshøyskolen BI/BI Corporate med samarbeidspartnereUniversitetet i Oslo/ILS med samarbeidspartnereUniversitetet i Bergen med samarbeidspartnere

Nyheter
Personlig økonomi