BI opplever rekordpågang

- Dette er gledelige tall, sier Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI.

BIs rektor, Tom Colbjørnsen - Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Søkertallene fra Handelshøyskolen BI øker med 7,5 prosent fra i fjor, går det frem av en melding. Det betyr 548 flere søkere. Framgangen er særlig stor på masterstudiene.- Dette er gledelige tall, sier Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI.Langt flere har søkt om opptak til masterstudier på BI i år enn noen gang tidligere. Økningen fra i fjor er på hele 51 prosent - fra 822 til 1241 søkere. Økningen er størst innen markedsføring (111 prosent) og innovasjon og entreprenørskap (72 prosent).Fortsatt bra interesse for bachelorstudierI 2008 opplevde Handelshøyskolen BI rekordpågang på sine bachelorstudier. Den gode trenden fortsetter i år. Enkeltprogrammer som entreprenørskap (21 prosent), økonomi og administrasjon (19 prosent) samt markedskommunikasjon (20 prosent) opplever imidlertid en solid økning sammenliknet med i fjor.- Det er hyggelig at vi også ser en solid økning blant utenlandske søkere både på bachelor og masterstudiene. Dette viser at Handelshøyskolen BI også er attraktive utenfor landets grenser, sier Colbjørnsen.Størst økning ser vi innen Business Administration (BBA) hvor framgangen er på hele 35 prosent. Dette er det eneste bachelorprogrammet som foregår fullstendig på engelsk. Samlet ser vi en økning på 36 prosent flere utenlandske søkere.Det er særlig programmer som Business og Political Economy på masternivå som får den største pågangen fra utenlandske interessenter.

Nyheter
Personlig økonomi