Fjerner studieplasser på grunn av økonomi

Universitetet i Oslo fjerner 200 av 595 studieplasser ved juridisk fakultet. Årsaken er trang økonomi.

Arbeidsliv

Finanskrisen fører til at flere søker seg til universiteter og høyskoler i år enn på over ti år. Men samtidig blir studieplassene færre.- Rammen på inntak av studenter er redusert fordi manglende bevilgninger over flere år førte til for dårlig faglig kvalitet. Det ble for mange studenter i forhold til antall ansatte, sier viserektor Inga Bostad ved Universitetet i Oslo (UiO) til Aftenposten.Ifølge avisen skal UiO også vurdere kutt i studieplasser på andre fakulteter.Bostad mener at regjeringen ikke har satset på høyere utdanning.- Den har satset på skole, og nå er det på tide at den satser på høyere utdanning, sier Bostad.En ringerunde avisen har foretatt, viser at flere andre universiteter og høyskoler kutter i antall studieplasser, blant annet Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Sør-Trøndelag. Andre avventer foreløpig situasjonen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv