Her må 500 gå

EDB Business Partner venter å kutte antall årsverk med omtrent 500 ansatte og konsulenter.

Foto: iStockphoto
Arbeidsliv

EDB Business Partner presenterte tirsdag tall for første kvartal. Tallene var dårligere enn ventet, og konsernsjef Endre Ragnes er ikke fornøyd.- Vi er ikke fornøyde med resultatutviklingen og en forverret markedssituasjon gjør at vi har iverksatt et forbedringsprogram. Blant annet vil vi gjennom dette programmet redusere de årlige kostnadene med 400 millioner kroner, hvorav personalrelaterte kostnader utgjør 150 millioner, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB, ifølge en melding.I forbimdelse med kostnadsredusksjonsprogrammet venter EDB Business Partner ifølge Ragnes å kutte antall årsverk med omtrent 500 ansatte og konsulenter, skriver TDN Finans.Selskapet venter å redusere 100 til 150 stillinger gjennom reduksjon i antall ansatte. Resten av reduksjonen i antall årsverk kommer fra kutt i bruk av innleide konsulenter.Ifølge nyhetsbyrået utgjør disse to grepene 225 millioner kroner av det totale kostnadsreduksjonsprogrammet på 400 millioner årlig.

Nyheter
Børs