Ordfører ber om mindre pensjon

Ordfører Terje Jørgensen (H) i Eigersund er ikke som andre ordførere.

Arbeidsliv

Nå vil han ha pensjon på linje med resten av de ansatte i kommunen. I klartekst betyr det et kraftig kutt.- Etter 16 år i ordførerstolen har jeg opptjent fulle pensjonsrettigheter. Andre kommuneansatte må jobbe i 30 år for like gode pensjonsrettigheter, sier Jørgensen til Stavanger Aftenblad.Bakgrunnen for den gode pensjonsordningen var at ordførere skulle sikres når de gikk av. Ikke alle kunne gå rett ut i arbeidslivet etter mange år i rådhuset. Det mener Jørgensen er en foreldet problemstilling.- I dag trenger vi ikke en spesialordning med kort opptjening. Det er vanlig at folk skifter jobb ofte. Samtidig får vi en tilleggskvalifikasjon gjennom at vi kan skrive «ordfører» på CV-en, mener han.Jørgensen har regnet på hva Eigersund kan spare hvis ordfører og varaordfører går over til normale pensjonsvilkår. Han tror beløpet vil ligge et sted mellom 250.000 og 300.000 kroner i året. (©NTB)

Nyheter
Politikk