Regjeringen forbyr å spørre om graviditet på jobbintervju

Regjeringen endrer loven, og forbyr å spørre om graviditet, adopsjon og familieplanlegging i en ansettelsessituasjon. I tillegg sikres homofile i større grad mot diskriminering.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

- Forbudet mot å spørre om graviditet vil styrke kvinners rettigheter på arbeidsmarkedet og er spesielt viktig i en situasjon hvor arbeidsmarkedet blir vanskeligere, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.I tillegg fjerner regjeringen det generelle unntaket i loven, som i dag gjør det mulig for tro- og livssynsorganisasjoner å diskriminere homofile ved ansettelse. Lovendringen vil imidlertid åpne for spørsmål om samlivsform ved ansettelser til ledende og forkynnende stillinger.- Forslaget ivaretar religionsfriheten samtidig som det fastslår at homofile og kvinner ikke kan diskrimineres på generelt grunnlag, sier Huitfeldt. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi