Studentene slår seg sammen

Studentenes Landsforbund og Norsk Studentunion slår seg sammen.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Fra juli 2010 vil alle studentene i Norge for første gang samles i én stor studentorganisasjon.- Dette historiske vedtaket viser at studentene i Norge er lei av å bli nedprioritert. Vi ønsker å samle oss for å få økt gjennomslag for våre rettigheter, sier Øistein Svelle og Ingvild Reymert, ledere for henholdsvis Studentenes Landsforbund og Norsk Studentunion.Tidligere forsøk på å slå sammen de to organisasjonene har havarert, men nå er forslaget vedtatt på begge organisasjonenes landsmøter.Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) gratulerer studentene.- Jeg kjenner de to studentorganisasjonene som veldig konstruktive, flinke og ikke minst profesjonelle aktører i debatten om forskning og høyere utdanning. Jeg er helt sikker på at sammenslåingen vil gjøre studentenes stemme enda klarere og skaffe dem enda mer gjennomslag, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Politikk