Vil si opp 2000 ansatte

Mobiltelefonprodusenten Sony Ericsson vil kvitte seg med 2000 ansatte etter å ha tapt store summer i løpet av årets tre første måneder.

Foto: iStockphoto
Arbeidsliv

Selskapet har tapt 293 millioner euro, tilsvarende vel 2,5 milliarder kroner, i årets første kvartal, framgår det av en regnskapsrapport som ble framlagt fredag.Selskapet varslet allerede i mars at resultatene for første kvartal ville bli svake. I fjerde kvartal i fjor tapte selskapet 187 millioner euro, eller ca. 1,7 milliarder kroner.Oppsigelsen av 2.000 ansatte er en viktig del av et spareprogram som ifølge selskapet vil koste rundt 200 millioner euro. Spareprogrammet er det tredje på kort tid. Det første ble lansert i fjor og førte til oppsigelse av 2.000 ansatte. Programmet kostet selskapet 187 millioner euro. De andre ble introdusert i januar i år og skulle gi selskapet 180 millioner euro.Sparetiltakene som ble kunngjort fredag, skal være gjennomført innen midten av 2010. Det skal føre til en innsparing på 400 millioner euro, ca. 3,5 milliarder kroner.Ericsson anslår at selskapet hadde en markedsandel på 6 prosent i første kvartal i år, en nedgang på to prosentpoeng fra fjerde kvartal 2008. Det totale salget av mobiltelefoner ventes å synke med minst 10 prosent i 2009, ifølge selskapets beregninger. (©NTB)

Nyheter
Børs