Åtte norske virksomheter kan smykke seg med tittelen "Europas Beste Arbeidsplasser". Bedriftene plasserte seg alle blant de 100 beste i Europas mest omfattende arbeidsplassundersøkelse utført av Great Place to Work® Institute. Markeringen ble foretatt i Wien onsdag kveld.
Microsoft og TANDBERG plasserte seg sammen med SAS Institute, Webstep, Optimum, Cisco, UMOE Consulting og Statkraft blant "Europas Beste Arbeidsplasser", fremgår det av pressemeldingen fra instituttet.Videre fortelles det at en rekke av Microsofts europakontorer, inkludert Microsoft Norge, klatret helt til topps i undersøkelsen. Selskapet har i flere år utmerket seg, og ble sammen med TANDBERG utnevnt som vinnerne av den norske delen av undersøkelsen tidligere i år. 1 TANDBERG 2 FINN.no 3 Steria 4 Statkraft 5 Canon 6 Berg-Hansen Reisebureau 7 Storebrand 8 Adecco 9 Bertel O. Steen 10 Nikita 1 Microsoft 2 SAS Institute 3 Webstep 4 Optimum 5 Cisco 6 UMOE Consulting 7 Kantega 8 Devoteam daVinci 9 Abbott 10 PHARMAQUndersøkelsen er basert på de ansattes oppfatning av arbeidsmiljøet. Over 1350 bedrifter i 15 europeiske land deltok. Til tross for den siste tidens økonomiske krise er det en økning i antallet deltakende virksomheter med 8 prosent. Undersøkelsen ser på hvorvidt de ansatte har tillit til ledelsen, har stolthet til det de gjør, samt føler felleskap og samhold til sine kolleger.Bedriftene som har plassert seg på listen over de 100 beste arbeidsplassene har også økt inntektene sine med 23 prosent og har økt antallet ansatte med over 11 prosent.- Den pågående krisen ser ut til å skille klinten fra hveten; Selskapene på topp er de som utfordrer krisen. De beste selskapene holder fast ved sine kjerneverdier og får betalt ved at ansatte yter det lille ekstra, sier partner Bjørn E. Hviding i Great Place to Work® Institute Norge.- I krisetider er det spesielt viktig å fortsette og bygge et godt arbeidsmiljø. Korpsånden kan styrkes og det er viktig å forberede seg på å vinne når det igjen blir oppgang og man skal slåss om de beste kandidatene i arbeidsmarkedet, avslutter Hviding.Great Place to Work® Institute er et internasjonalt analyseinstitutt med hovedsete i USA, som i samarbeid med lokale partnere i 40 land gjennomfører årlige organisasjonsundersøkelser. I overkant av 3.600 virksomheter deltok i undersøkelsen. Fra Norge deltok i år 101 virksomheter.