- Da er du per definisjon på trygd

Kan jobben din automatiseres? Ifølge førsteamanuensis ved BI er det mange som lever på "trygd" i dagens Norge.

Arbeidsliv

- Hvis jobben din beholdes trass i at den kan automatiseres og resultatet da blir bedre for kunden - da er du per definisjon på trygd, sier Espen Andersen, førsteamanuensis ved BI, ifølge Dn.no. Han mener en hel generasjon står i veien for et smartere, mer effektivt Norge.Ifølge nettstedet tror Andersen det er mange som lever på "trygd" i dagens Norge: For eksempel rådmannen i en kommune med tusen innbyggere eller folk som plotter inn skjemaer eller sitter på kontorer der de fleste ikke ville møtt opp - hvis det bare fantes en tilsvarende nettjeneste.Videre går det frem at Andersen mener motstanden mot endringer og hensynet til arbeidsplasser er dypt forankret i dagens generasjon: De oppvoksende generasjonene, som alltid har hatt nett, vil ikke akseptere at ting ikke gjøre nettbasert og tilgjengelig, mener han.

Nyheter
Næringsliv