Gründernes beste tips

Går du med en gründer i magen, men kvier deg for å starte opp i dårlige tider? Om idéen er god nok, er det ingen grunn til å vente, mener Innovasjon Norge.

Illustrasjons Foto: Scanpix / HegnarOnline
Arbeidsliv

I nedgangstider kvier mange seg for å realisere drømmen om å starte for seg selv, men seniorrådgiver Egil Høyem i Innovasjon Norge hevder overfor Finansavisen at det ikke er noen grunn til å vente om idéen er god nok.Tall fra Brønnøysund viser at antall nyregistererte selskaper er ned 70 prosent fra samme periode i fjor.- Når det bare går "litt dårlig" i økonomien, skapes det nye arbeidsplasser av nødvendighetsbehov - gründerne får en grunn til å sette ideene ut i livet. I høykonjunktur på den annen side, kan det være så stor etterspørsel etter arbeidskraft at de som vurderer å starte opp for seg selv ofte får tilbud de ikke kan motstå hos andre, forklarer han overfor avisen.Gründernes beste tipsFinansavisen har snakket med de to gründerne Mette Kjær Enger og Hilde Sandstad. De to ballettpedagogene opprettet i 2004 Kilde DA, et selskap som leverer pausetrening på arbeidsplasser. Hafslund, Statkraft og StatoilHydro er blant kundene.- Det tar tid å få noe opp å gå, men har du en god idé som du virkelig tror på; hold ut. Men det må selvsagt være business i det, tipser Enger.- Ikke vær redd for å innse egne svakheter - lei inn ekstern hjelp, supplerer Sandstad.Et siste viktig råd de oppgir til avisen er at man bør være to.- Det er mye morsommere, mener jentene.

Nyheter
Næringsliv