Horene får hjelp av Storberget

Regjeringen gir 10 millioner kroner til tiltak som skal gjøre livet bedre for prostituerte.

Foto: Scanpix - Illustrasjonsfoto - Prostituert og mulig kunde i Kvadraturen i Oslo.
Arbeidsliv

Pengene skal brukes til tiltak og prosjekter både for å bedre situasjonen for prostituerte og for å hjelpe kvinner og menn ut av sexmarkedet.Yrkesopplæring og arbeidstreningstiltak, psykiatrisk oppfølging, opplæring, rettshjelp og boligtilbud inngår i hjelpetiltakene.- Hjelpetiltakene evner å ta fatt i de utfordringene som innføringen av forbudet mot kjøp av sex gir personer i prostitusjon, både ved å videreutvikle tradisjonelle tiltak og å tenke nytt, sier justisminister Knut Storberget (Ap) i en pressemelding.Tildelingen skjer på bakgrunn av søknader fra organisasjoner som vil bistå norske og utenlandske prostituerte her i landet.Pengene er fordelt på 15 prosjekter. Det er gitt penger til prosjekter både i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. (©NTB)

Nyheter
Politikk