Kritisk til Kolberg-lønn

Arbeiderpartiets stortingsgruppe har hyret inn sin tidligere partisekretær Martin Kolberg som valgkamprådgiver. Flere mener det er i strid med regelverket.

Martin Kolberg - Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Ettersom Kolberg også er på førsteplass på Buskerud Aps stortingsvalgliste til høsten, oppstår situasjonen som får flere politikere til å reagere, nemlig at han får betalt via Stortingets gruppetilskudd for å gi valgkampråd til Ap samtidig som han også bedriver sin egen valgkamp.I reglene for partigruppenes pengebruk heter det at gruppetilskuddet bare skal brukes til såkalt stortingsrelevant arbeid, skriver VG.- Innenfor regelverketMartin Kolberg mener det er uproblematisk.- Etter min oppfatning er det innenfor regelverket å drive rådgivning om valgkamp, sier han til avisen.Fra partikollega og stortingspresident Thorbjørn Jagland får han imidlertid ingen støtte.- Valgkamp er ikke stortingsrelevant arbeid, sier Jagland på generelt grunnlag, og ønsker ikke å uttale seg spesifikt om Kolberg-saken før han har fått satt seg grundigere inn i den.

Nyheter
Politikk