Mange tusen venter på sykepenger

Mange sykmeldte kan få en mager sommer. Flere tusen har nemlig ikke fått utbetalt sykepenger i mai.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Hver uke blir mellom 5.000 og 9.000 nye sykmeldte registrert. Nav klarer ikke å få køene unna.Fylkesdirektør i Nav Hordaland, Anne Kverneland Bogsnes, bekrefter at saksbehandlingstiden for sykmeldinger går opp.- I 80 prosent av sakene tar det nå fem uker før saken er ferdigbehandlet og pengene utbetalt. I de resterende 20 prosent av sakene tar det enda lengre tid. Vi har ikke noen god enkeltforklaring på hvorfor det er slik, men vi gjennomgår nå alle våre saksbehandlingsrutiner for å finne ut hva det er som forsinker prosessen, sier hun til Bergens Tidende.Jussprofessor ved Universitet i Bergen og ekspert på trygderett, Gudrun Holgersen, sier at det ikke er klare regler for hvor raskt sykepenger skal utbetales. Det gjør at det er vanskeligere å søke om erstatning, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Politikk