NRK skal trene journalistene

Intervjuobjektene er blitt for flinke til å tåkelegge og journalistene for sløve til å avdekke.

Kvinne ser på NRK - Foto: iStockphoto
Arbeidsliv

Nå skal NRK sende journalistene på trening.Til nå har det stort sett vært mediebyråer og informasjonsarbeidere som har trent sine oppdragsgivere i å håndtere media. Nå svarer NRK med samme mynt.- Vi må dyktiggjøre våre journalister og gjennomfører nå egne kursopplegg i samarbeid med kompetanseavdelingen i NRK for å ta sterkere grep om egen journalistikk, sier sjefen for nyhetsavdelingen i NRK Jon Gelius til E24.Gelius mener det er en stor utfordring for journalistikken at det er blitt færre journalister og flere medierådgivere. Spesielt trekker han fram det stadig større apparatet rundt regjeringen og departementene.- Vi får ofte intervjuobjekter som er så programmerte i sine svar at våre journalister etter hvert gir opp å få dem til å svare på det de faktisk blir spurt om. Denne tåkeleggingen er det vår fordømte plikt å avdekke, sier Gelius. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv