Nye ledere i Nordea

Nordea gjør endringer i ledelsen.

Foto: Nordea
Arbeidsliv

Ifølge en melding blir Hans Jacobson den nye lederen av den svenske bankvirksomheten, Banking Sweden, og Torsten Hagen Jørgensen tar over som leder av Group Treasury etter Jakob Grinbaum.Lederen av Investor Relations, Johan Ekwall, etterfølger den nåværende lederen av Group Planning and Control, Frank Søllested, som overtar Group Finance.Jacobson har arbeidet innenfor forretningsvirksomheten i Nordea det meste av sin karriere. De siste årene har han vært nestleder i Banking Sweden og før den tid blant annet nordisk leder for personmarkedet.Hagen Jørgensen, som i dag er leder av Group Strategy, tar over som ny leder av Group Treasury 1. oktober når Jakob Grinbaum går av med pensjon.Han har mange års erfaring fra investeringsbanks- og kapitalforvaltningsvirksomheter før han kom til Nordea i 2005.I forbindelse med endringene som nå gjøres, blir Fredrik Rystedt, finansdirektør, ny landsjef i Sverige.

Nyheter
Næringsliv