Spiller for bedre lønn

Et av landet fremste symfoniorkestre spiller på Stortinget T-banestasjon førstkommende mandag.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Mandag 8. juni gjennomføres norgeshistoriens første lobbykonsert på Stortinget. Da spiller Operaorkestret for bedre lønn.Etter konserten på Stortinget, vil de reisende på Stortinget T-banestasjon få oppleve en minikonsert med et av landet fremste symfoniske orkestre.- Vi i Operaorkestret har landets fineste arbeidsplass, men dessverre står ikke lønn og arbeidsvilkår i stil med det arbeidet vi gjør i Bjørvika. Nå er det på tide å stå opp fra grava, og komme ut til både folk og politikere, sier tillitsvalgt Jan Koop i Operaorkestret i en pressemelding.Orkesteret er for tiden i dialog med Kulturdepartementet om bedre lønns- og arbeidsbetingelser, men er ikke fornøyd med det de så langt har blitt tilbudt.- Vi jobber flere uker, flere kvelder og øver dobbelt så mange helger som våre kolleger i andre symfoniorkestre, men tjener 50.000 kroner mindre. Hvis det fortsetter slik, klarer vi ikke å fylle Norges viktigste kulturbygg med de beste musikere i årene som kommer. Vi må få en konkurransedyktig lønn, sier Koop.Konserten er ingen demonstrasjon, understreker Koop.- Vi kaller det heller en musikalsk sjarmoffensiv med sure undertoner, avslutter han. (©NTB)

Nyheter
Politikk