Vil ha priskutt for arbeidsløse småbarnsforeldre

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil redusere barnehagesatsene og SFO-prisene for arbeidsledige foreldre.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Huitfeldt ønsker at kommunene skal bruke av de 6,4 milliarder kronene de har fått for å motvirke konsekvensene av den voksende ledigheten.- Vi går nå ut og ber kommunene kutte prisene eller finne andre ordninger som hindrer at arbeidsløses barn må slutte i barnehagen eller på SFO, sier hun til VG.Statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet har i vinter besøkt en rekke kommuner som er spesielt hardt rammet av krisen, etter at store hjørnesteinsbedrifter har måttet kutte dramatisk i staben.- Det påfallende har vært at så mange av de ledige er unge mennesker - de har lav ansiennitet og ryker først ut. Svært mange av dem har kommet bort til meg og sagt at de synes det er urettferdig at barna deres rammes, sier Lind. (©NTB)

Nyheter
Politikk