Ble suspendert etter kritikk av arbeidsforhold

Kokken Christopher Vrioni ble suspendert fra jobb etter at han fortalte mediene om kritikkverdige arbeidsforhold.

Foto: iStockphoto
Arbeidsliv

Vrioni sto fram i Adresseavisen i fjor sommer og advarte ungdommer mot å jobbe i restaurantbransjen. Etter medieoppslaget ble kokken suspendert og satt til å gjøre rengjøringsarbeid. Vrioni gikk til sak mot arbeidsgiveren Proviantgruppen, men fikk ikke medhold av Trondheim tingrett, skriver Dagsavisen.Retten mente Vrioni hadde mulighet til å ta opp saken internt før han gikk til mediene. Hensynet til ytringsfriheten eller allemenhetens interesse kan heller ikke forsvare varslingen via mediene, mente retten.Saken ligger til behandling i lagmannsretten, men det er ennå ikke bestemt om saken kommer til ankebehandling. (©NTB)