- Det er ikke akkurat 30-tallet om at igjen

- Nok en gla'nyhet, men jeg tviler på om det rokker ved hovedkonklusjonen om at markedet blir stadig tøffere, sier Terra-økonom Jan Andreassen til HegnarOnline.

Sjeføkonom Jan L. Andreassen i Terra - Foto: Finansavisen
Arbeidsliv

Torsdag kom det ferske ledighets-tall. Ved utgangen av juni var 70.200 personer registrert som helt ledige hos NAV. Det er 31.400 flere arbeidsledige enn i juni i fjor.Les: Svakere vekst i ledigheten Justert for vanlige sesongsvingninger har ledigheten økt med 500 personer den siste måneden. 2,7 prosent av arbeidsstyrken er nå arbeidsledig. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans var det ventet en ledighet på 2,7 prosent.- Ja det er ikke akkurat 30-tallet om at igjen, sier Jan Andreassen i Terra Gruppen til HegnarOnline torsdag.- Nok en gla'nyhet fra arbeidsmarkedet, men jeg tviler på om det rokker ved hovedkonklusjonen om at markedet blir stadig tøffere, fortsetter han.Arbeidsledigheten steg klart svakere enn økonomen hadde ventet. Samtidig peker han på at antall nymeldte ledige stillinger fortsetter å falle og antall helt eller delvis permitterte har ni-doblet seg det siste året.- Det er en trend både hjemme og ute at bedrifter foretrekker permitteringer fremfor oppsigelser. Da holder en viss kontakt med arbeidere som en strengt tatt ikke trenger i dag, men som man kan få god bruk for når markedene snur, sier Andreassen til HegnarOnline.- Ser en på næringer er det vanskelig å se noen annen vekstsektor for sysselsettingen enn det offentlige de neste par år, avslutter økonomen til HegnarOnline.Les også: Da kan vi få tidligere renteheving