Færre arbeidsledige enn ventet

Veksten i den norske arbeidsledigheten stopper opp, er meldingen fra Nav-direktør Tor Saglie.

Direktør i NAV, Tor Saglie - Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Tor Saglie opplyser torsdag til NRK at det trolig ikke blir over 100.000 arbeidsledige her i landet i løpet av høsten, slik tidligere prognoser kunne tyde på. I vinter var spådommen 100.000 uten jobb i løpet av året.For et halvt år siden skremte finanskrisen kundene hjem fra butikkene. Nå handler vi mer, og det blir færre arbeidsledige i varehandelen. Ifølge Saglie er det tendenser til bedring i flere bransjer.- Jeg tror det er grunnlag for å kunne si at veksten i ledigheten er i ferd med å avta. Samtidig får vi veldig positive rapporter fra våre fylker med mer optimistiske signaler fra næringslivet, sier arbeids- og velferdsdirektør Saglie. (©NTB)