- Hver tredje lærer vurderer å slutte

Lærerne trives i jobben, men likevel tenker en av tre på å slutte.

Publisert 11. juli 2009 kl. 09.32
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Foto: Scanpix
Dette ifølge en fersk undersøkelse.Rundt 2.300 lærere er spurt om sitt forhold til jobben i forundersøkelse til forskningsprosjektet «Skolen som arbeidsplass: trivsel, mestringsforventning, stress og utbrenthet».I undersøkelsen svarer 77 prosent av de spurte at de trives godt eller svært godt på jobben. Bare 4 prosent oppgir at de mistrives, skriver Forskning.no.Lærerne opplever sin rolle som både stimulerende, utfordrende, krevende og ansvarsfull, ifølge undersøkelsen.Likevel svarer 33 prosent at de ofte eller hele tiden går med tanker om å slutte som lærer.- Ifølge internasjonal forskning er lærerne blant yrkesgruppene med sterkest jobbrelatert stress og utbrenthet, forteller leder for prosjektet Einar Melgren Skaalvik, professor ved Pedagogisk Institutt ved NTNU, til Forskning.no.Han viser til at det tradisjonelt lave sykefraværet blant lærerne er stigende, og at de færreste står i lærerarbeidet til de fyller 67 år. (©NTB)