Hvor varmt før du kan gå fra jobb?

Temperaturene har nådd nye høyder rundt om i landet den seneste tiden. Hvor varmt må det egentlig være før du kan gå hjem fra jobb?

Foto: Matthew Bowden www.digitallyrefreshing.com - Creative Commons
Arbeidsliv

Arbeidstilsynet har fått mange henvendelser den seneste tiden på grunn av høy temperatur inne på arbeidsplassen, melder nrk.no. Spørsmålet de stiller er som følger:Hvor varmt må det egentlig være før man kan gå hjem fra jobb?Beskjeden fra Arbeidstilsynet er at ingen kan gå hjem fra jobb på grunn av varme. Ifølge nettstedet er rådet å snakke med arbeidsgiver om det er mulig å gjøre noe med temperaturen.- Nei, de kan ikke gå hjem. De må ta opp situasjonen med arbeidsgiver, så må de da i fellesskap finne ut hvordan de kan innrette seg best mulig, sier seniorrådgiver Frode Vatne i Arbeidstilsynet i Oslo.- En arbeidsgiver kan ikke forvente seg 100 prosent effektivitet i en sånn situasjon. Når det er 30 grader vil nok effektiviteten synke med mellom 25 og 40 prosent litt avhengig av personen, fortsetter han.