Legestudenter flyttes til Bodø

På grunn av kapasitetsmangel i Tromsø må inntil 25 legestudenter flyttes til Bodø fra høsten av.

Arbeidsliv

Universitetssykehuset i Tromsø har ikke god nok kapasitet til å kunne gi et kull på hundre studenter en praktisk klinisk undervisning. Derfor får Nordlandssykehuset ansvaret fro sjetteårsstudentene, skriver Avisa Nordlands nettutgave.Ordningen er frivillig for studentene, men etter hvert vil det bli lagt inn i opptakskriteriene at 25 prosent av kullet må ta sjetteåret i Bodø. Det er snakk om de to siste studieårene som fra høsten kan tas i Bodø, melder Universitetet i Tromsø på sine nettsider.12 studenter er allerede rekruttert til sjetteåret fra i høst, mens åtte av femteårsstudentene som er i praksis har forpliktet seg til å ta sjetteåret i Bodø. (©NTB)