Mot lønnsreduksjoner i Bodø/Glimt

Bodø/Glimt legger opp til omfattende kutt i lønnskostnadene.

Arbeidsliv

En dyptgripende spareplan blir presentert tidlig i neste uke.Finanskrisen har for lengst slått inn over fotball-Norge, og i Bodø/Glimt jobbes det nå knallhardt for å få på plass en sparepakke.- Jeg kan bekrefte at vi er i en prosess med spillere og administrasjon, og håpet er at vi skal være i mål snarest. Utover dette vil jeg ikke gå inn på enkeltdetaljer før alt er på plass, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen.Etter det ab24 kjenner til, så vil det bety en markant lønnsnedgang for spillerne. Administrasjonen vil også gå ned i lønn, og noen stillinger blir redusert.I fjor opplevde Bodø/Glimt en sportslig opptur, men økonomisk endte det med en kraftig nedtur. Resultat ble på minus 8,7 millioner kroner, og ved årsskiftet var egenkapitalen på minus 19,3 millioner.Det ligger også an til en vesentlig budsjettsprekk for inneværende år, og derfor må Glimt-ledelsen ta grep nå for å begrense det økonomiske tapet mest mulig. Det ligger, blant annet, an til et lønnskutt i størrelsesorden 25-35 prosent, noe som må sies å være dramatisk, selv for en hardt presset norsk eliteserieklubb. (©NTB)

Nyheter
Kultur