Sa nei til 40.000 kroner mer i året

Med et tilbud på over 300 millioner kroner på bordet, var det duket for «en av de største politisatsingene noensinne».

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Arbeidskonflikten i politiet fortsetter etter at det heller ikke i andre forsøk ble enighet i forhandlingene med staten om en ny arbeidsavtale for politiet.Tre timer på overtid natt til onsdag var det klart at politikonflikten ikke blir løst. Det ble ikke mulig å komme til enighet i forhandlingene mellom staten og hovedsammenslutningene.Justisminister Knut Storberget (Ap) sier det særlig var vanskeligheter med arbeidstidsbestemmelsene som gjorde at de ikke ville strekke seg lenger.- Vi må ha arbeidstidsbestemmelser som vi kan bruke. Med den løsningen motparten krevde, ville vi ikke klart å organisere politiet, sier han til NTB.40.000 kronerStorberget beklager at striden fortsetter:- Vi la fram forslag til en avtale som ville ha sikret økt politiinnsats, større tilstedeværelse og trygghet for folk, sier han.Med et tilbud på over 300 millioner kroner på bordet, var det duket for «en av de største politisatsingene noensinne»:Statens siste tilbud i forhandlingene ville blant annet gitt 6.150 polititjenestemenn 40.000 kroner mer i året.